cycling-bicycle-riding-sport-38296I en liten by i Hensmåla i Tingsryds kommun fördubblades folkmängden när de hade en triathlontävling, där en bred blandning på folk samlades för att träna och utmana sig själva i vackra miljöer.

Ordet är ute! Triathlon är en idrottsgren som växer alltmer i Sverige. Det är både unga och gamla som fastnar för idrotten, och förmodligen beror det på för att man tävlar mot sig själv, samtidigt som man tränar i team och skapar stor samkänsla. För att förbereda sig för en sådan tävling krävs en hel del viljestyrka, konditionsträning, styrketräning och såklart att man testar på att simma, cykla och springa under ett och samma träningspass. Och att ladda på med massor av sömn och kolhydrater inför loppet.

Pengarna gick till välgörenhet

Varför så många samlas för att köra triathlon loppet beror dels på att det är en härlig och populär idrott, men också på att pengarna för loppet går till välgörenhet. I Hensmåla i Tingsryds kommun anordnades i slutet av juli i år anordnades tävlingen där deltagarna skulle cykla 9,2 kilometer, simma 340 meter och springa 6,5 kilometer. Inget för veklingar helt enkelt men ändå är distanserna lite kortare än i många kända triathlontävlingar. I Byn fördubblades befolkningen under loppet, så många besökare var det som kom. En av dem var 20 åriga Adam, som laddade med att träna, vila och äta kolhydrater. Såhär laddade 60 åriga Karin, skrivet i en artikel från Sveriges Radio.

”Förra året på vintern började jag på gym med styrketräning för att bygga upp grundkondition och grundmuskler. Det gäller att hålla på några gånger i veckan för en sådan i min ålder som aldrig tidigare har hållit på med det här.”