Har du koll på vart din cykel står parkerad? Kommunerna landet över är nämligen i full färd med att plocka bort trasiga och bortglömda cyklar från parkeringarna för att göra mer plats nu.

”– Trasiga och kvarlämnade cyklar tar plats i cykelparkeringar och är även ett hinder vid renhållningen, säger gatudriftchef Torbjörn Sandberg i ett pressmeddelande.” läs mer här.

Tidigare har vinter cykelvi skrivit om vikten av att ha en bra cykel är A och O när det kommer till såväl motion på fritiden som träning inför och under ett triathlonlopp. När vintern närmar sig och kylan tränger allt närmare inpå är det flera cyklister som ställer in cykeln och byter mot bilen eller kollektivtrafiken för att ta sig från punkt A till punkt B. Men det är inte alla som ställer in cykeln. Vissa lämnar den låst i cykelstället under vintern, och det resulterar i en hel del plats som tas upp av cyklar som inte används. Detta är något som Umeå kommun, och många andra kommuner också, vill få bukt med och därför inleds nu ett krafttag för att plocka bort trasiga cyklar och cyklar som inte används från stadens gator. Så fråga återstår: har du koll på vart just din cykel befinner sig i detta nu? Risken finns att nämligen att den är en av de cyklar som rensas bort om den står parkerad på en plats där det kan verka som att den är övergiven, så vill du inte bli av med cykeln kan det vara hög tid att själv ta vara på den!