Nu är det hög tid för OS i Rio de Janeiro och för någon månad sedan stod det klart att triathleten Lisa Norén kommer att tävla för Sverige. Norén tog hem ett silver i förra OS men den här gången är hon inte lika favorittippad. Hon har nämligen inte riktigt hittat formen än inför det här mästerskapet.

4483585-de-olympiska-ringarna

Triathleten Lisa Norén är nu uttagen till OS i Rio, skriver Sveriges Radio. Under OS i London 2012 tog hon hem en silvermedalj i sporten och nu hoppas man på att hon kan göra något liknande igen. När Norén fick reda på att hon blivit uttagen i OS-truppen bestämde hon sig för att fokusera fullt ut på OS och den 20 augusti, då det är dags för henne att tävla. Hon berättar att det framförallt är på löpningen som hon måste lägga extra mycket fokus. När det kommer till simning och cykel är hon redan på en bra och stabil nivå. Läs mer.

Inte i toppform

För att värma upp lite inför OS deltog Norén i en deltävling i VM-serien i Hamburg. Under tävlingen verkade det som att hon ännu inte hade hittat formen inför OS och hon slutade på en 29: onde plats. Segrade gjorde istället amerikanskan Katie Zaferes, som Norén hamnade en minut och 40 sekunder efter, skriver Corren. Där svenskan tappade mest var på simningen som hon inledde med. Där tappade hon hela 19 sekunder och hon lyckades aldrig komma tillbaka till det ledande fältet. Något som är lite oroande, förutom att hon inte verkade vara på topp, är att OS-distansen är dubbelt så lång i samtliga discipliner jämfört med just den här tävlingen. Å andra sidan kanske Norén har en större chans då att komma ikapp ifall att hon skulle tappa i någon utav disciplinerna.

Dessa har större chans 15488835--

När det kommer till medaljchans eller inte i OS för Norén så är ändå experterna försiktigt optimistiska. Vill man betta på OS kanske man i alla fall ska överväga att satsa på en medalj för Norén eftersom det förmodligen kommer ha rätt höga odds. Hon har trots allt fått en medalj i ett tidigare OS, även om hon inte är i sin bästa form just nu. När man rankar OS-grenarna och medaljchansen för de olika idrottarna skriver man att Norén har en liten chans ändå och detta bör man ta i beaktande när man sätter sina bet på Olympiska spelen. Några som dock har lite större chans än Norén till en medalj i OS är:

  • Sarah Sjöström – simning.
  • Henrik Stenson – golf.
  • Emma Johansson – cykel.
  • Petter Menning – kanot.
  • Josefin Olsson – segling.
  • Jenny Rissveds – mountainbike.
  • Fotbollsdamerna.
  • Sofia Mattson – brottning.
  • Hanna Kling och Lisa Ericson – segling.
  • Anna Laurell Nash – boxning.