Uthållighet är kärnan i triathlon-träningen och för dig som vill träna dig riktigt i form är det här en utmärkt utmaning. För att få ut så mycket som möjligt av triathlon-utövandet gäller det att ha rätt balans mellan träning, kost och vila.

I den här artikeln ger vi dig tips på hur du bäst förbereder dig inför triathon-träning både när det gäller utrustning och förberedelse.

Förberedelse triathlon

När du ska börja träna är det viktigt att ha rätt kläder och utrustning eftersom att du kommer utöva olika grenar. Du behöver rätt kläder att simma i, men även bekväma plagg till cykelsadeln samt till löpningen. Ett stående tips är att införskaffa din utrustning på välsorterade webbutiker som till exempel Atletbutiken där du hittar ett komplett utbud av triathlon-prylar. Här kan du köpa dina träningsplagg, men även diverse utrustning till hemmaträningen.

En framstående triathlet är Lisa Norden som i en intervju i Nyhetsmorgon på TV4 talar kring intresset för triathlon:

– Det är en bra motionssport och att man vill ha något att se fram emot och bygga upp träningen på.

På Svenska Triathlonförbundets hemsida kan du läsa mer om vad triathlon-träning innebär och vad det kräver av dig. Bland annat nämns balansen mellan träning och vila som en viktig faktor när det gäller din prestation. Kroppen ska utmanas, men det gäller att återhämta sig mellan passen.

Att äta rätt är A och O när det gäller krävande träning som just triathlon. Tänk på att äta rätt både före och efter träning för det påverkar både muskeluppbyggnad och fettförbränning. Om du ska cykla, springa eller simma är tipset att äta något senast två timmar innan passet. Ska du istället köra styrketräning kan det vara bra att få i sig något lite närmare inpå träningspasset.