Beställ cykelställ till BRF:en
 

Oreda utanför portuppgången? Cykelställ med låg kvalitet som inte tål väder gör en sällan motiverad till att börja cykla igen, särskilt inte på vintern. Varför inte beställa ett nytt till BRF:en? Här kommer vi med tips på hur du kan hålla dig snygg och fräsch och cykelredo hela året.

Ett nytt cykelställ utanför portuppgången är ett bra sätt att öka motivationen till att återupptå cykelrutinen, trots att det är vinter. Speciellt om du scrollar bland utbudet som finns och hittar sådana som till och med har tak. Kanske något för er BRF? Att cykla året om är inte en större uppoffring för miljön och hälsan (och plånboken), i alla fall inte om man bor på hyggligt avstånd. Här kommer vi med fler tips om hur du kommer igång med vintercyklingen.

Cykelställ inspirerar till att cykla 

Allt fler inser att cykelställ inspirerar folk att skippa bilen

Det finns redan undersökningar som visar på att väl placerade cykelställ runt om i städerna, på arbetsplatserna och utanför våra hem ökar chansen att folk väljer cykeln framför bilen. Det har man insett i de flesta kommuner – läs om ett exempel i JP – och man arbetar aktivt för att ställa fram fler cykelställ och anordna trafiksäkra cykelvägar. Men att det finns fina cykelställ utplacerade utanför porten, arbetsplatsen och på shoppingcenter och liknande är kanske inte motivation nog när det snöar och slaskar ute?

För att komma igång med cyklingen även på vintertid finns det några saker du kan göra för att förbättra dina möjligheter. Byt ut däcken på cykeln till fina vinterdäck. Se till att ha en bra sittpuff att sitta med på sadeln, och införskaffa bra handskar. Ett ansiktsskydd kan vara bra när vinden piskar i ansiktet! Läs fler tips i DN.

Slutligen: gör det till en grej. Lova det officiellt på sociala medier och annat, och bevisa din framgång genom stories. Det har nämligen visat sig att det är enklare för oss att hålla ett löfte om vi går ut officiellt med det! Med dessa enkla tips kommer du nog kunna öka din och andras motivation till att cykla året runt. Inte bara för din egen hälsa, det ger ju så mycket fler fördelar än så!