Bra kost, sömn, träning, vilja – och massage. Det här är grunstenarna som vi tror kommer få dig att springa i mål i Triathlon. Underskatta inte massagens inverkan på musklerna, som mjukar upp och stärker inifrån. En kombination av allt det kommer definitivt föra dig till nya fina siffror i nästa lopp, det är vi övertygade om!

Funderar du över hur du ska lyckas i nästa års triathlon? Kanske har du börjat träna redan nu, och kanske är du redan veteran. Du vet vad du ska äta, hur du ska träna, men något säger dig att det är något som fattas. Vi brukar tipsa om att boka massage i Stockholm. Idrottsmassage är otroligt hett just nu och många menar att det förbättrar mysklernas styrka efter en träningsskada – men också om du bara vill boosta dina muskler lite.

Idrottsmassage, så funkar det  

Det handlar ofta om att den som tränar upplever att ens muskler känns stela och ”omedgörliga”. Även om den inte har vetenskaplig grund är det många som själva hävdar att de tycker det ofta känns som att musklerna stärks efter en idrottsmassage. Många menar också att det förebygger träningsskador. Precis som med vilken träning som helst behöver man börja mjukt och lätt för att sedan gradera uppåt. Det mjukar upp och stimulerar musklerna.

Viktigt att ta det lugnt

För att sedan undvika träningsskador är det bra att inte ta i för hårt när man tränar. Även den mest inbitna veteranen vet om det, men glömmer lätt bort det. Det kan vara en idé för en som har tränat länge att vända sig till nybörjartipsen, speciellt efter en längre tids sjukdom eller träningsskada som man rehabiliterar från.

Nu önskar vi lycka till på nästa års triathlon och hoppas att dina nära och kära får bra platser att heja på dig från!