När du tränar triathlon tränar du tre olika sporter samtidigt. Det kräver engagemang, disciplin och tid. Med en egen pool kan du maximera simträningen som för många är en av de mest tidskrävande träningsmomenten. Det är också viktigt att schemalägga återhämtningen.

Triathlon är en sport som ökar snabbt i popularitet. Stora lopp som Ironman säljer slut på nolltid när allt fler vill testa kroppens gränser. Det gäller dock att successivt öka träningsmängden och lyssna på kroppen. Med ett detaljerat träningsschema och bra återhämtning maximerar du din triathlonträning.

Lägg upp ett träningsschema

Athletic,Woman,Running,During,Sunset,On,Rooftop,Of,Parking,,GarageTriathlon är en krävande sport som kräver att du tränar tre olika sporter samtidigt. Därför är det viktigt att göra upp ett träningsschema för de olika sporterna. Många gör misstaget att fokusera på den gren som de redan är bra på. Lägg istället fokus på att träna tekniken i den gren som du behärskar sämst. För många är det simningen. En egen pool är det bästa för att maximera din träning. Hos https://svenskabadtunnor.se/ hittar du prisvärda pooler som gör att du verkligen kan ta din simträning till en ny nivå. Triathlonträning är mycket tidskrävande och med en egen pool slipper du ta dig till och från badhuset. Eftersom många triathlontävlingar börjar med simningen är det viktigt att du övar på dina simkunskaper, annars kommer hela loppet att bli tungt. Om du drömmer om att genomföra något av de större triathlonloppen, exempelvis Ironman, bör du både vara snabb på att anmäla dig såväl som snabb i vattnet på tävlingsdagen.

Glöm inte återhämtningen

Triathlon är som sagt en sport som kräver en hel del träning. Det är dock minst lika viktigt att du även schemalägger återhämtning. Träning har många positiva hälsoeffekter och är livsviktigt, men precis som allt annat bör den ske med måtta. För hård träning utan tillräckligt med återhämtning ökar risken för att kroppen bryts ned istället för att bli starkare. Öka träningsmängden successivt när du tränar triathlon för att minska risken för skador. Lyssna alltid på kroppen och ta hellre en extra återhämtningsdag än ingen alls.